fbpx

“Sportul nu îți antrenează doar corpul, ci și mintea!”

În timpul sarcinii, toate femeile sunt înzestrate cu un nou corp. Abdomenul plat se transformă în gazda unui suflet pe care mama îl va ține în pântecul ei timp de nouă luni.

În această perioadă, este foarte important să se mențină o dietă echilibrată și să se consume alimente cât mai sănătoase. De asemenea, sportul are un rol prioritar și nu trebuie să fie neglijat. Este adevărat că nu se mai pot executa toate exercițiile fizice dintr-un antrenament complex și obositor, insă, pozițiile de yoga sau stretching și majoritatea celor executate la sol pot fi în continuare pe lista voastră de activități.

Pe tot parcursul sarcinii se produc diverse transformări la nivel hormonal. Stați fără grijă dacă “six pack-ul” pentru care ați lucrat din greu să-l obțineți este înlocuit de șolduri ceva mai late. Nu alegeți să renunțați la mișcare, decât dacă aveți probleme cu sarcina și medicul vă recomandă repausul total.

Sportul este un prieten de încredere chiar și în perioada asociată cu cea mai mare încărcătură emoțională din viața viitoarei mămici. Printre beneficiile sale se numără și: întărirea sistemului muscular, travaliul mai ușor, recuperarea rapidă după naștere, dar și adaptabilitatea corpului la schimbările provocate de sarcină. Femeile active au de asemenea și un psihic puternic, nu cedează nervos și nu se simt apatice în timpul celor nouă luni.

Pentru că vrem să fim alături de voi, sarcina fiind una dintre cele mai speciale perioade din dezvoltarea unei femei, am pregătit un program complet de antrenamente - Mommy wants to be fit!

Sesiunile de yoga, aerobic și stretching ameliorează durerile de spate, îmbunătățesc calitatea somnului, reduc considerabil stresul, iar în unele cazuri previn și balonarea. Sarcina va fi mai ușor de dus, fiindcă veți avea un tonus muscular bun și un psihic puternic.

Faceți-vă timp pentru voi, simțiți-vă relaxate și antrenați-vă corpul chiar și pentru câteva minute pe zi. Încercați pe cât posibil să nu vă forțați și să nu alegeți exerciții ce vă solicită prea mult.

Cu sport – burtica e mai fericită!

About Author

GIVE A REPLY