fbpx

"Mens sana in corpore sano"

De ce este important sportul in viata noastra? Deoarece antrenand corpul, antrenam si mintea.

 Sportul este mai mult decat un "program de slabit"! Exercitiile fizice, indiferent de intensitatea acestora, dau o stare generala de bine.

Un beneficiu major este acela al mentinerii creierului intr-o forma mai buna.

Creierul este un mare consumator de oxigen. Efortul fizic mareste vasodilatatia, astfel asigurand un aport sanguin mai bun, iar aportul de oxigen adus pe calea sangelul este imbunatatit.

Alt beneficiu major este acela al imunitatii!

Efortul fizic intareste imunitatea in mod continuu si constant. In timpul exercitiilor fizice, se produc o serie de schimbari benefice la nivelul globulelor albe si a anticorpilor, care isi sporesc activitatea. Prin sport, ne imbunatatim sistemul cardiovascular, deci ne crestem imunitatea.

Prin sport, ne mentinem greutatea sub control.

Legatura dintre exercitiile fizice si greutatea corporala este clara. Chiar daca sportul, efortul fizic nu poate inlatura efectele nocive pe care le are un regim alimentar nesanatos asupra corpului, el elimina surplusul de claorii si ne tonifiaza. Ideal ar fi sa combinam efortul fizic cu o alimentatie corespunzatoare, pentru a avea un corp construit armonios.

Pe langa aceste beneficii importante ale sportului in viata noastra, mai putem enumera: echilibrarea activitatii psihice, imbunatatirea capacitatii de reactie, sporirea memoriei, imbunatatirea calitatii somnului si reducerea stresului.

About Author

GIVE A REPLY